Спеціальні потреби

Керрі піддав сумніву час оприлюднення звіту про практики ЦРУ


Державний департамент заявив, що держсекретар Джон Керрі підняв питання про «наслідки в широкому контексті», викликаних датою публікації критичної доповіді Сенату США про практики допитів ЦРУ.

Як повідомила прес-секретар Державного департаменту Джен Сакі, держсекретар Керрі поговорив з сенатором Дайян Файнстайн, однак не зробив спроб переконати сенатора-демократа відкласти публікацію доповіді.

За словами Сакі, Файнстайн вибрала дату оприлюднення документа. Прес-секретар Сакі зазначила, що Керрі мав намір переконатися, що зовнішньополітичні наслідки доповіді враховувалися у вирішенні оприлюднити її вже в найближчі дні.

Сакі підкреслила, що Сполучені Штати очолюють боротьбу з «Ісламською державою», і що в полоні в декількох країнах світу знаходяться американці.

Комітет Сенату з розвідки, як очікується, випустить резюме доповіді обсягом у 6200 сторінок вже наступного тижня.

Джерела, що мали можливість ознайомитися з документом, повідомляють, що в доповіді наводяться подробиці таких уже заборонених технік допиту ЦРУ, як симуляція втоплення.

Доповідь охоплює період після нападу терористів на США 11 вересня 2001 року, під час якого розвідка США перенаправляла підозрюваних у тероризмі в центри для допитів за кордоном.

У серпні президент США Барак Обама шокував Вашингтон, коли в серпні цього року вперше застосував термін «катування», говорячи про реакцію влади на теракти 11 вересня.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG