Спеціальні потреби

Обама: припущення про те, що США зазіхнули на російські інтереси - помилкові


Маттео Ренці і Барак Обама
Маттео Ренці і Барак Обама

Про це заявив президент США на спільній прес-конференції у Білому домі з прем'єр-міністром Італії



Будь-які припущення про те, що адміністрація Обами неправомірними діями викликала російську агресію або зазіхнула на російські інтереси, помилкові, - заявив президент Барак Обама під час спільної з прем’єр-міністром Італії Маттео Ренці прес-конференції у вівторок у Білому домі.

За словами Обами, США вважають Росію великою та важливою країною, збройні сили якої займають друге після американських місце в світі. Вона повинна відігравати роль у вирішенні проблем на світовій арені, а не бути частиною цих проблем, - зазначив Барак Обама.

«Проте поведінка Росії підважила міжнародні норми та міжнародні правила, на що ми мусимо відповідати», - заявив Обама. При цьому, президент США вказав, на «російську агресію в Україні» та інші дії.

Раніше в Білому домі відбулися переговори Обами і Ренці, який став останнім іноземним лідером, що удостоївся офіційного візиту до Вашингтона в період президентства Обами.

Італійського лідера і його дружину зустріли на галявині перед Білим домом зі всіма військовими почестями. На зустріч були запрошені представники американсько-італійської громади.

«Основи відносин США та Італії - ясні. Нас об'єднують не тільки інтереси і цінності, але і наша любов до свободи, наша повага до гідності кожної людини. Ось чому я без вагань можу сказати, що Італія - один з наших найближчих союзників і друзів», - заявив Обама.

Ренці, в свою чергу, високо оцінив зусилля президента Обами, якому вдалося докорінно змінити ситуацію в країні, що переживала кризу.

«День за днем ви проводили зміни, які перетворювали життя людей на краще, йшли на користь навколишньому середовищу і створювали можливості для бідних. Я думаю, багато людей вважають, що політика - це тільки крики, лайка, ненависть і розбрат. Але ви не такі пане президенте. Ми не такі», - сказав він.

Після церемонії два лідери провели двосторонні переговори в Овальному кабінеті і виступили на спільній прес-конференції.

У вівторок увечорі, президент Обама і перша леді Мішель Обама влаштовують державний прийом у честь своїх високопоставлених італійських гостей.

Дивіться також: Нардеп A. Левус пропонує ввести санкції проти українських олігархів

Нардеп A. Левус пропонує ввести санкції проти українських олігархів. Інтерв'ю
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:31 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG