Спеціальні потреби

Чого можна очікувати від Клінтон і Трампа на останніх президентських дебатах?


Президентські дебати в Міссурі, 9-го жовтня.
Президентські дебати в Міссурі, 9-го жовтня.

Демократка Гілларі Клінтон і республіканець Дональд Трамп в середу, 19-го жовтня зустрінуться в Лас-Вегасі, штат Невада, на третіх і останніх дебатах перед листопадовими виборами.

Трамп надалі відстає від Клінтон в опитуваннях громадської думки, і ці дебати, можливо, стануть його останнім шансом змінити хід кампанії, коли до виборів залишається всього несповна три тижні.

За результатами останніх національних опитувань громадської думки, Дональд Трамп відстає від Гілларі Клінтон в середньому на 6%.

Трамп продовжує говорити своїм прихильникам, що вони ведуть боротьбу з «політичною машиною» Клінтон та упередженими ЗМІ.

«Це шахрайська система, але ми цього не допустимо», - сказав республіканський кандидат.

Навіть деякі республіканці не згодні з заявами Трампа.

Трамп також обрушився з критикою на заяви багатьох жінок, які звинувачують його в сексуальних домаганнях та непристойній поведінці в минулому.

«Це брехня, яку проштовхують ЗМІ і штаб Клінтон в спробі зберегти контроль над нашою країною, - зазначив він. - Все це брехня. Це вигадки, фікція, на 100 відсотків, від початку і до кінця сфабриковані заяви».

Останніми днями Клінтон зосереджує всю свою увагу на підготовці до дебатів. Незважаючи на триваючий скандал навколо її електронного листування, вона намагається фокусуватися на проблемах, що стоять перед країною.

«Перш за все нам потрібно, щоб економіка працювала для всіх, а не тільки для тих, хто перебуває на самому верху, і ми можемо це зробити!», - заявила Клінтон.

На передвиборних мітингах Клінтон підтримують президент Барак Обама і перша леді Мішель Обама, яка звернула увагу на вульгарні зауваження Трампа про жінок на нещодавно оприлюдненому відео.

«Це - впливовий чоловік, який вільно і відкрито говорив про сексуально агресивну поведінку», - сказала Мішель Обама.

Підтримка Трампа в деяких опитуваннях похитнулася після скандального відео і звинувачень з боку деяких жінок, - вважає аналітик Том Дефранк.

«Це не та поведінка, яка може вплинути на білих жінок з вищою освітою голосувати за нього, - зазначив аналітик. - А саме їхня підтримка йому необхідна».

У Трампа і Клінтон, ймовірно, будуть різні підходи до заключних дебатів, - вважає республіканський стратег Джон Фігері.

«Думаю, Гілларі буде проявляти обережність, оскільки вона вважає, що лідирує, - вказав Фігері. - Трамп, ймовірно, піде ва-банк, тому що він вважає, що йому потрібно звузити розрив, і атакуватиме її».

Протягом останніх тижнів передвиборної кампанії обидва кандидати зосереджуватимуть свою увагу на низці стратегічно важливих штатах, від яких залежатимуть остаточні результати виборів.

Дивіться також: Експерти - Росія шукає вразливості, розколу НАТО та ставить під сумнів майбутнє Альянсу

Експерти - Росія шукає вразливості, розколу НАТО та ставить під сумнів майбутнє Альянсу. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG