Спеціальні потреби

В Новій Зеландії вивергнув вулкан Тонгаріро


На Північному острові Нової Зеландії вперше за понад 115 років вивергнув вулкан Тонгаріро. Над ним створилася густа хмара попелу, яка спричинила проблеми у регіональному транспорті і спонукала мешканців залишитися вдома.

Неактивний від 1897 рок вулканічний масив Тонгаріро вивергнув у понеділок увечері. Над ним на висоту понад шість тисяч метрів піднялася величезна хмала попелу, а в повітрі відчувався сильний запах сірки.

Вибух був несподіванкою для мешканців, але не спричинив будь-якої шкоди в рідконаселеному центральному районі Північного острова, велику частину якого займає національний парк. Виверження вулкана спричинило скасування внутрішніх рейсів повітряного транспорту. Проте міжнародні рейси не були відмінені.

Новозеландські експерти помітили збільшену сейсмічну активність вулкана протягом останніх кількох тижнів, але сподівалися виверження. Тепер вони кажуть, що може статися більше вивержень без попереджень.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG