Спеціальні потреби

Світовий банк: Зростання азійських економік сповільнюється через боргову кризу Заходу


Світовий банк: Зростання азійських економік сповільнюється через боргову кризу Заходу
Світовий банк: Зростання азійських економік сповільнюється через боргову кризу Заходу

Курс індійської рупії щодо долара досяг рекордно низького рівня. Падіння індійської національної валюти спричинене її масовим продажем через занепокоєння станом глобальної економіки та єврозони. У вівторок один долар купували за 52,73 рупії.

Очікується, що послаблення рупії призведе до підвищення інфляції в Індії, оскільки країна розраховується доларами за імпорт, значну частку якого становлять енергоносії. Відповідно зростуть ціни для споживачів та підприємств.

Індія вже тривалий час бореться із інфляцією. Протягом року курс рупії щодо долара впав на 15%.

Водночас Світовий банк оприлюднив свій прогноз економічного зростання країн Східної Азії. Експерти прогнозують, що зменшення зовнішнього попиту помітно вплине на динаміку економічного розвитку регіону.

У звіті, який оприлюднюють що два роки, Світовий банк зазначив, що зростання економік, які розвиваються, у 2012-му році сповільниться до 7,8% порівняно із 8,2% цього року.

Світовий банк вважає, що зростання регіону буде вповільнене борговою кризою в Європі та США. Водночас значні валютні резерви вбережуть Азію від фінансової катастрофи.

Експерти вважають, що Азії доведеться знайти шляхи стимулювати розвиток економіки в умовах непевності.

Світовий банк також прогнозує, що у 2012-му році зростання економіки Китаю перевищить 8%.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG