Спеціальні потреби

США посилюють військову присутність в Азії, відкривають базу в Австралії


США посилюють військову присутність в Азії, відкривають базу в Австралії
США посилюють військову присутність в Азії, відкривають базу в Австралії

Австралійські та американські ЗМІ повідомляють, що президент США Барак Обама використає офіційний візит до Австралії, щоб повідомити про розміщення американський військ у місті Дарвін у цій країні.

Газета Sydney Morning Herald у п’ятницю зранку повідомила, що у четвер наступного тижня Обама та прем’єр-міністр Австралії Джулія Гіллард зроблять відповідну спільну заяву у Дарвіні під час першого президентського візиту Обами до Австралії.

Повідомляється, що США не будуватиме у місті нової військової бази, а натомість використають існуючу базу Robertson Barracks.

Тим часом Пентагон та влада Австралії поки не надали офіційних коментарів з приводу повідомлень ЗМІ.

Водночас видання Wall Street Journal у четвер повідомило, що розширення військової присутності США в Австралії має на меті продемонструвати важливість регіону для Америки.

Газета повідомила, що даний крок є частиною намагань США «перенести увагу на Азію» одночасно із виведенням військ з Іраку та Афганістану.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG