Спеціальні потреби

New York Times закликає до «далекосяжних» санкцій проти Росії


Газета New York Times в середу закликала до запровадження проти Росії торговельних і фінансових санкцій з далекосяжними» наслідками, якщо вона відмовиться відвести війська від кордонів України.

Цей заклик пролунав напередодні чотиристоронніх переговорів, покликаних знайти вихід з кризи в Україні.

У своїй редакційній статті газета вказує, що президент Росії Володимир Путін, можливо, хоче «посилити напруженість настільки, щоб українська влада разом з її американськими та європейськими прихильниками погодилися з російськими умовами роздроблення України, в яких Росія отримає значний вплив над південно-східними регіонами країни, де висока концентрація промислових виробництв».

На думку газети, загроза російського вторгнення також реальна хоча б тому, що сепаратисти, які захопили будівлі в Донецьку та кількох інших містах, можуть з легкістю спровокувати насильство і змусити Путіна застосувати силу.

Москва, за всіма ознаками, буде просувати свою політику на переговорах у четвер у Женеві щодо України, участь в яких візьмуть міністри закордонних справ Росії, України, США і голова європейської дипломатії, припускає видання.

«Американці і європейці повинні виразно дати зрозуміти, що вони не будуть мовчки погоджуватися з будь-якими спробами розділити Україну на східну і західну частину, - вказує New York Times. - Трансатлантичні партнери повинні бути готовими зайняти жорстку позицію стосовно Росії».

Вашингтон і Брюссель розуміють, що час символічних санкцій добігає кінця, пише газета, і Москва буде спостерігати за ними в Женеві, оцінюючи їх серйозність і солідарність.

«Це не означає, що Заходу потрібно проводити якісь «червоні лінії» перед початком зустрічі, - вказує New York Times. - Але це значить, що якщо Росія не відведе своїх військ від кордону і не перестане провокувати сепаратистів на південному сході України, трансатлантичні партнери, особливо європейці, які мають більш глибокі економічні зв'язки з Росією, ніж США, повинні прийти до чіткого і зобов'язального взаєморозумінню про наступний рівень санкцій. Їм необхідно включати заходи з далекосяжними економічними та фінансовими наслідками, які будуть болісними і витратними для обох сторін. Важливо, щоб Путін побачив єдиний фронт».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Треті партії у США. Експлейнер
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
XS
SM
MD
LG