Спеціальні потреби

Спікерка Палати представників США: "Додаткову допомогу Україні маємо ухвалити якомога швидше"


Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі та президент України Володимир Зеленський. Фото оприлюднене 1 травня 2022 року 
Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі та президент України Володимир Зеленський. Фото оприлюднене 1 травня 2022 року 

Палата представників США намагатиметься якомога швидше ухвалити додаткову допомогу Україні, про яку просив президент Байден кілька тижнів тому. Про це заявила спікерка Палати Ненсі Пелосі в інтерв’ю каналу CBS, у програмі Face the Nation.

“Думаю, ми зможемо зробити це якомога швидше. Ми маємо велику двопартійну підтримку у питанні підтримки боротьби за демократію, в якій бере участь народ України”, - заявила Пелосі.

“Ми з повагою ставимося до стратегії президента України, визнаємо їхню потребу у зброї, щоб надіслати більше зброї, запровадити більше санкцій, надати більше економічної допомоги, більше гуманітарної допомоги. Я дуже горда тим, що мала можливість бути там зі своїми колегами, щоб обговорити ці дуже конкретні питання та нашу двопартійну підтримку”, - сказала спікерка Палати представників США.

На питання, чи ця допомога буде ухвалена до кінця цього місяця, Пелосі відповіла: “Гадаю, ми повинні”. І додала: “Ми розуміємо ці потреби і їх нагальність”.

Наприкінці квітня Адміністрація президента США надіслала до Конгресу законопроект,що передбачає 33 мільярди додаткової допомоги на підтримку України впродовж наступних кількох місяців.

В іншому законопроекті Байден звернувся до Конгресу з проханням підтримати запровадження додаткового тиску на російських олігархів, зокрема дозвіл використовувати гроші внаслідок вилучених російських активів, щоб фінансувати оборону України.

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG