Спеціальні потреби

Звільнені журналісти Kyiv Post запускають нове видання


ОНОВЛЕНО

Звільнена команда англомовної газети Kyiv Post запускає новий медіапроект. Повідомлення про це з'явилось у понеділок 15 листопада на Facebook-сторінці Save the Kyiv Post.

"Тиждень тому Kyiv Post, яким ми його знали, перестав існувати. Добра новина полягає у тому, що ми продовжимо нести його дух і цінності!", - мовиться у повідомленні.

Як сказано там, "Ми готуємо запуск нового медіавидання з 30 колишніми працівниками редакційного колективу, щоб продовжити його спадок".

Повідомляється, що редакційну команду очолить колишня заступниця головного редактора Kyiv Post Ольга Руденко.

Яку назву матиме нове видання, журналісти наразі не уточнюють.

Відповідальність за бізнесову частину нового проекту бере на себе медіаконсалтингова компанія Jnomics Media, базована у Лондоні і Києві. Засновниками цієї компанії є колишні співробітники Kyiv Post Яків Парусинський і Дарина Шевченко. Вони обійматимуть посади головного фінансового та головного виконавчого директорів відповідно.

Наразі команда працює над створенням юридичної особи та визначає стратегію нового видання.

Журналісти Kyiv Post анонсували також, що від сьогоднішнього дня запускають перший продукт - інформаційний бюлетень.

Вони, крім того, оголосили, що починають кампанію збору коштів на Patreon і на GoFundMe.

Паралельно з анонсуванням нового видання колишні журналісти Kyiv Post заявили, що на редакцію здійснювався тиск з боку влади. Зокрема, було назване прізвище генеральної прокуроки Ірини Венедиктової, яка після критичної статті про себе буцімто викликала в кабінет головного редактора газети Браяна Боннера. Таке розповіла на прес-конференції в Києві ексжурналістка KP Ганна Миронюк. Вона повідомила також, буцімто після другого критичного матеріалу про генпрокурорку та почала розслідування проти власника газети Аднана Ківана.

Натомість Ірина Венедиктова заперечила, що будь-коли тиснула на видання Kyiv Post. "Побачивши висловлювання журналістки видання «Кyiv Post» Анни Миронюк, сказати, що я була здивована – не сказати нічого", - заявила Венедиктова, відповідаючи у Фейсбук на звинувачення на свою адресу. Вона пообіцяла розібратися, коли і ким були зареєстровані провадження проти власника газети, а відтак показати ці справи представникам видання.

"Подавати до суду позов щодо захисту честі і гідності не буду – щиро вірю, що журналіст видання просто помилилась, скориставшись чужими і неперевіреними чутками", - додала генпрокурорка.

Як повідомлялося, 8 листопада англомовний тижневик Kyiv Post припинив своє існування. Власник газети, одеський забудовник Аднан Ківан пояснив, що закриває газету на короткий час для зміни формату. При цьому було звільнено весь колектив редакції. Журналісти заявили про помсту за їхню незалежну позицію.

У посольстві США назвали закриття газети Kyiv Post "сумним днем для українських ЗМІ". Як зазначили в американському диппредставництві, упродовж 26 років Kyiv Post був одним із найважливіших незалежних медіа-голосів України, провідником журналістських стандартів.

Дивіться також: Оцінки експертів у Вашингтоні про можливі причини та наслідки закриття Kyiv Post. Відео

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG