Спеціальні потреби

Північна Корея готова до переговорів з США


Вищий керівний орган КНДР запропонував Сполученим Штатам почати переговори на високому рівні з ядерної проблеми та з питань безпеки. Це Всього кілька днів тому Пхеньян скасував плановану зустріч з представниками Південної Кореї.

В опублікованій в неділю заяві Державний комітет оборони, очолюваний північнокорейським лідером Кін Чен Ином, відзначив, що США можуть вибрати час і місце для проведення переговорів на «високому рівні», які повинні розрядити напруженість і дати можливість обговорити договір, який офіційно поклав би край війні в Кореї.

У Вашингтоні представник Ради національної безпеки Кейтлин Гейден заявила, що Сполучені Штати готові до «змістовних переговорів» з Північною Кореєю, проте Пхеньян мусить виконати резолюції Ради Безпеки ООН і відмовитися від ядерної зброї.

Вона сказала, що США будуть «судити Північну Корею по її діях, а не по її словах».

У заяві, переданій в неділю північнокорейськими державними ЗМІ, зазначається, що КНДР залишиться ядерною державою, до тих пір, поки не будуть нейтралізовані всі зовнішні загрози. Крім цього, Пхеньян закликав США скасувати всі санкції проти КНДР.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG