Спеціальні потреби

КНДР привела до стану готовності свої збройні сили


Північна Корея привела свої збройні сили до стану підвищеної готовності і попередила про «нищівні наслідки» у відповідь на очолені США військові навчання неподалік Корейського півострова.

Представник збройних сил КНДР заявив державним ЗМІ, що всім військам доручено «бути готовими і негайно вдатися до започаткування операцій в будь-який час».

Представник Міністерства оборони Південної Кореї підтвердив, що збройні сили КНДР приведено до стану готовності.

Погроза надійшла в час, коли Сполучені Штати перевели групу своїх кораблів до південнокорейського порту Пусан з метою, за словами офіційних осіб, проведення рутинних пошуково-рятувальних навчань.

Пхеньян, за всіма ознаками, особливо занепокоєний з приводу участі у навчаннях атомного авіаносця «Джордж Вашингтон».

У статті, яку оприлюднило Центральне агентство новин КНДР, сказано, що на борту корабля «є щонайменше 100 ядерних боєголовок». У статті сказано також, що чим ближче американські сили підійдуть до узбережжя Північної Кореї, тим непередбачено катастрофічними можуть бути їх дії».

Пхеньян часто погрожує військовими діями у відповідь на американсько-південнокорейські навчання, але рідко їх здійснює.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG