Спеціальні потреби

США і Південна Корея затвердили нову стратегію стримування КНДР


США і Південна Корея підписали домовленість про нову стратегію, спрямовану на запобігання можливого використання Північною Кореєю ядерної зброї та іншої зброї масового знищення, а також стримування зростаючих загроз з боку КНДР.

Про це заявили в середу глави військових відомств двох країн.

У спільній заяві, оприлюдненій за підсумками їх зустрічі, також зазначається, що міністри оборони погодилися обговорити питання можливості перенесення термінів передачі оперативного командування об'єднаними силами на Корейському півострові у воєнний час від американських військових до Південної Кореї.

В даний час передбачається, що ця передача відбудеться в грудні 2015 року, але в Південній Кореї звучать заклики перенести її на пізніший термін у зв'язку з продовженням розвитку ядерної та ракетної програм КНДР.

«Особливу стурбованість викликають ядерна і балістична ракетна програми Північної Кореї, її діяльність з розповсюдження зброї масового ураження і її хімічну зброю», - заявив міністр оборони США Чак Гейґел, виступаючи на спільній прес-конференції з його південнокорейським колегою Кім Гван Чжином.

«Беручи це до уваги ... сьогодні ми підписали домовленість про двосторонню стратегію, спеціально розроблену для стримування загрози застосування Північною Кореєю ядерної зброї та іншої зброї масового знищення», - зазначив міністр Гейґел.

Незважаючи на запитання журналістів, міністри не входили в подробиці про те, що може означати прийняття «спеціально розробленої» стратегії.

У лютому Північна Корея провела третє ядерне випробування. Раніше вона запустила ракету дальнього радіусу дії, яка вивела на орбіту космічний об'єкт, який, за твердженням Пхеньяна - супутник.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG