Спеціальні потреби

У Південній Кореї влаштували найбільший за 10 років військовий парад


65-ту річницю Дня збройних сил у Південній Кореї відзначили найбільшим військовим парадом за останні десять років.

За повідомленням влади, у параді взяли участь 11 тисяч військовослужбовців, а також були продемонстровані новітні ракети дального радіусу дії та 120 літаків.

У Міністерстві оборони Південної Кореї повідомили, що цього року на відзначення свята витрачено найбільшу кількість коштів з 2003 року.

Крім того, у заході взяли участь американські військові, які перебувають у Сеулі з чотириденним візитом - міністр оборони США Чак Гейґел та голова Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерал Мартін Демпсі.

Виступаючи перед учасниками та глядачами параду на авіабазі в місті Соннам на південь від Сеула, президент Південної Кореї Пак Гун Хей пообіцяла зміцнити обороноздатність країни. Вона зяавила, що ядерна програма Північної Кореї створює «дуже серйозну» загрозу для півострова. Вона зазначила, що КНДР продовжує розвивати і модернізувати свою ядерну зброю. Отож, заявила президент Пак Гун Хей, Південній Кореї залишається тільки посилити свою військову міць.

Після офіційної церемонії, що пройшла, святкові заходи перемістилися в центр столиці.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG