Спеціальні потреби

В Далласі поширюється вірус Західного Нілу


Влада Техасу поливає гербіцидами землі, щоби знищити москітів
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00
Direct link

Спеціальні служби обприскують хімікатами з літаків житлові райони, поля та ліси щоб знищити москітів, які поширюють вірус

Влада в Далласі та його околицях продовжує обприскувати місцевість пестицидами, аби зупинити поширення смертельного вірусу Західного Нілу. Медики повідомляють, що було зафіксовано понад двохсот випадків зараження на цей вірус – у кілька разів більше, ніж будь-де в країні.

На перший погляд, життя людей в Далласі не змінилося. Вони продовжують працювати та займатися спортом на свіжому повітрі. Але роблять вони це з обережністю.

Марія Сальдаго про цей вірус знає краще за інших. Вона перехворіла на лихоманку, що спричиняє вірус Західного Нілу, коли жила в Мексиці.

«В мене була висока температура, ломило кістки, паморочилося голова. Я встати з ліжка не могла», - говорить Марія.

Тепер вона хвилюється за здоров’я власних дітей. Влада міста Даллас та прилеглої провінції, оголосила в районі надзвичайний стан. Спеціальні служби обприскують хімікатами з літаків житлові райони, поля та ліси щоб знищити москітів, які поширюють вірус. Але в ці зусилля втручаються сили природи. Клей Дженкінс, який відповідає за програму, пояснює, чому певні міські райони мають більше випадків ураження, ніж інші:

«Тому що в нас протягом довгого часу була посуха. Але в деяких місцевостях було вологіше. І саме вологе, тепле повітря – ідеальні умови для поширення москітів, які цей вірус розносять».

Місцеві мешканці зусилля з розпилення пестицидів переважно підтримують. Але в цій програми є і критики. Одна з них – Марі Тедей, яка вирощує хімічно чисті продукти на своїй фермі. Вона побоюється, що разом зі шкідливими комахами постраждають і корисні:

«Медоносні бджоли допомагають моїй фермі бути більш продуктивною. І ми знаємо, що бджоли дуже вразливі до пестицидів».

Також вона вважає, що місцева влада перебільшує загрозу, яку становить вірус Західного Нілу:

«Більше людей щороку захворюють на грип. Так що - кидати вакцини проти грипу з літаків, щоб зробити щеплення всьому населенню?»

Дженкінс каже, що шкоди від пестицидів, які вони розпилюють, немає нікому, крім комах, що поширюють Вірус Західного Нілу:

«Якщо б була загроза здоров’ю людей чи корисних комах, то ми б про це вже знали. Ми такого не бачили, як і інші міста, що беруть участь в нашій програмі».

Дженкінс доводить, що були проведені ретельні тести, які довели, що пестициди є безпечними. Місцева влада Техасу сподівається, що вже незабаром їм вдасться зупинити епідемію.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG