Спеціальні потреби

Нічний базар у Каліфорнії нагадує іммігрантам батьківщину


Азіати привезли до США нічні базари
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00
Direct link

Азіати привезли до США нічні базари

У багатомільйонному Лос-Анжелесі в моду входить традиція привезена іммігрантами з країн Азії. Тут почали влаштовувати популярні в азійському світі нічні базари. Для азіатів це нагода відчути себе на батьківщині, для американців - випробувати щось зовсім нове, а для дрібних підприємців чудова можливість представити свій товар потенційним покупцям. Провести нічний базар в Америці досить складно через суворі заходи контролю, однак популярність нічного базару вселяє в організaторів оптимізм.

Унікальна енергія і приємна атмосфера приваблюють тисячі азійців з південної Каліфорнії на нічний базар у Лос-Анджелесі.

Мешканець Лос-Анджелеса Джордж каже, що нічні базари звична річ на його батьківщині – Тайвані:

«Там все дуже дешево. Їжа не дуже чиста, але надзвичайно смачна. Тут все набагато чистіше».

Нічні базари давно популярні в Азії, - розповідає організатор ринку в Каліфорнії Джоні Хван:

«Нічні базари в Азії відбуваються щодня, на кожні вихідні. Тисячі людей різного віку, цілі родини приходять на них розважатися».

У Лос-Анджелесі нічний базар називають 626 – від номера телефонного коду району, де мешкають переважно вихідці з Азії.

Айлін Сюй каже, що базар у Лос-Анджелесі мало чим відрізняється від подібних ринків у світі, хоча й має свій особливий колорит:

«Мені здається цей базар представляє усіх членів азійської громади Лос-Анджелеса, і не лише китайців. Серед нас і японці, і корейці, і в’єтнамці. У нас є все, навіть азійсько-латиноамериканська їжа».

Торговець Джоні Чжуан продає в’ялене м’ясо тайванського приготування, сливове варення і цукати.

Джоні каже, що прибув на базар, щоби показати свої продукти і дати поштовх своєму бізнесу.

Джоні та багато інших торговців мають свої власні крамниці та ресторани. Більшість з них розташовані по-сусідству. Однак саме нічний базар дає їм можливість продемонструвати свою продукцію десяткам тисяч людей за один вечір.

«Чимало наших продавців представляють малий бізнес. Чимало з них підприємці – новачки. Не маючи виходу на цей нічний базар, не маючи такої платформи, їм важко вийти на ринок», - каже Джоні.
«Мені здається цей базар представляє усіх членів азійської громади Лос-Анджелеса, і не лише китайців. Серед нас і японці, і корейці, і в’єтнамці. У нас є все, навіть азійсько-латиноамериканська їжа».
Айлін Сюй

На відміну від азійських країн, нічний ринок у Лос-Анджелесі не проводиться регулярно. Джоні каже, що лише втретє влаштовує цю подію:

«Влаштувати подію такого масштабу в Америці, в Лос-Анджелесі, дуже важко. Це вам не Азія, де закони менш суворі і можна робити майже все що заманеться. Тут більше контролю».

На нічному базарі було чимало відвідувачів з Нью-Йорка та навіть канадського Ванкувера. Відгуки були найкращі, що змусило організаторів серйозно задуматися над їх проведенням, спочатку, щомісяця, а згодом і щотижня.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG