Спеціальні потреби

ВООЗ: хворим на еболу можна дати експертиментальнй медикамент


Місця поширення еболи в Західній Африці
Місця поширення еболи в Західній Африці

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що згідно з нормами етики є дати пацієнтам, що страждають від еболи, несхвалені ще медикаменти в намаганні побороти найгірший спалах цієї хвороби в країнах Західної Африки.

ВООЗ заявила у вівторок, що надання такого медикаменту мусить бути зроблено «за свідомою згодою, вільним вибором, довір’ям, пошаною до хворого, збереженням його гідності та за участі громадськості».

У понеділок у ВООЗ відбулися дебати на цю тему. Цього самого дня представники Ліберії повідомили, що вони в найближчому часі сподіваються отримати цей медикамент від американської компанії, щоб лікувати двох лікарів, заражених вірусом еболи. Цей медикамент, відомий як ZMapp, ще не був випробуваний щодо безпеки для людини.

Продуцент медикаменту заявиви у вівторок, що після передачі його цій західноафриканській країні, в них уже немає запасів.

Медикамент ZMapp отримав заражений еболою іспанський священик, але лікарня в Мадриді повідомила у вівторок, що пацієнт помер.

Цим медикаментом також лікують двох американців, заражених вірусом у Західній Африці, яких уже є ознаки покращення стану здоров’я, хоча неясна роль, яку в цьому відіграє згаданий медикамент.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG