Спеціальні потреби

НАТО: застосування Сирією хімічної зброї вимагатиме негайної міжнародної реакції


Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що застосування сирійськими збройними силами хімічної зброї вимагатиме негайної реакції з боку міжнародного співтовариства. Він сказав, що застосування сирійцями хімічної зброї «абсолютно неприйнятне».

Таку заяву Расмуссен зробив у вівторок у зверненні до міністрів закордонних справ країн НАТО, які, як передбачається, схвалять прохання Туреччини розмістити ракети «Patriot», щоб запобігти поширенню сирійського конфлікту через кордон на турецьку територію.

Генеральний секретар НАТО заявив, що міністри «продемонструють рішучість перед обличчям будь-яких загроз» південно-східному кордону альянсу, що відокремлює Туреччину від північного району Сирії. Міністри країн НАТО мають наради в Брюсселі у вівторок і в середу.

Туреччина хоче мати антиракетну систему для захисту від можливої сирійської атаки із застосуванням хімічної зброї.

У понеділок президент Обама заявив, що він хоче попередити президента Башара аль-Асада, що застосування хімічної зброї було б «трагічною помилкою» із серйозними наслідками.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG