Спеціальні потреби

Вибух у сирійській столиці забрав життя 13 осіб


У неділю, в центрі Дамаска вибухнув начинений вибухівкою автомобіль внаслідок чого загинуло 13 осіб. Тим часом, спеціальний посланець ООН та Ліги арабських держав у Сирії Лахдар Брагімі закликав президента Башара аль-Асада оголосити припинення вогню в кінці цього тижня.

Внаслідок вибуху, який прогримів біля поліцейської дільниці в переважно християнському районі Баб Тума, 29 людей отримали поранення. Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за напад.

Зустріч президента Асада з посланцем Брагімі проходила за зачиненими дверима в іншій частині Дамаска. Міжнародний посланець закликав як сирійський уряд, так і повстанців дотримуватися припинення вогню протягом чотирьох днів мусульманського свята Ід аль-Адха, який починається в п'ятницю.

Після наради, Брагімі сказав, що він обговорював план перемир'я з сирійськими опозиційними групами, отримуючи "обіцянки", але не "зобов'язання", що вони дотримуватимуться угоди про припинення вогню.

За повідомленням державного інформаційного агентства Сирії SANA, Асад сказав Брагімі, що Сирія підтримує його зусилля, і є відкритою для вирішення, яке поважає суверенітет країни.

Генеральні секретарі ООН і Ліги арабських держав також закликали до припинення насильства під час релігійного періоду, як частина зусиль з покінчення з 19-місячним конфліктом у Сирії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG