Спеціальні потреби

НАТО: жодна третя країна не може накладати вето на розширення альянсу


У відповідь на застереження Росії проти приєднання України до Північноатлантичного альянсу він заявив у п’ятницю, що жодна третя країна не має права вето на політику розширення, і схвалило нові заходи, покликані наблизити Грузію до вступу в альянс.

«Жодна третя країна не має права вето на процес розширення НАТО», – підкреслив генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен на прес-конференції на другий день саміту в Уельсі, додавши: «Двері НАТО залишаються відкритими. Кожна країна буде оцінюватися за її власними достоїнствами».

За його словами, 28 членів альянсу погодили пакет заходів, націлених на зміцнення оборонного потенціалу Грузії і прискорення її підготовки до вступу в НАТО. Між Росією і Грузією була коротка війна в 2008 році після того, як альянс дав принципову згоду на прийняття Грузії та України до своїх лав.

Расмуссен заявив також, що НАТО готове, в разі отримання відповідного запиту, допомогти Іраку в боротьбі з бойовиками «Ісламської держави», які захопили цілий ряд районів в країні, а також обмінюватися інформацією про іноземних бойовиків, які повертаються з Близького Сходу – потенційну загрозу тероризму в західних країнах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG