Спеціальні потреби

Генсек НАТО: Система ПРО в Європі – на стадії «проміжної готовності»


Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен повідомив, що Альянс провів успішне випробування системи протиракетної оборони в Європі.

У статті, опублікованій в газеті Wall Street Journal, Расмуссен сказав, що НАТО планує оголосити про «проміжну готовність» системи ПРО на конференції, яка пройде пізніше в цьому місяці. За його словами, система поки що буде володіти «обмеженим» потенціалом, але досягнуті результати стануть першим «реальним кроком» щодо створення щита, що захищатиме всі європейські країни НАТО.

Расмуссен підкреслив серйозність загрози, яку несуть балістичні ракети, зазначивши, що подібними технологіями володіють понад 30 країн. За його словами, хоча НАТО надає перевагу вирішенню проблем дипломатичним шляхом, Альянс повинен бути здатний відповісти «агресору», який відкидає такі зусилля.

Росія з самого початку виступала проти планів розгортання системи ПРО в Європі, стверджуючи, що вона загрожує її безпеці. Раніше в цьому місяці російський міністр оборони Анатолій Сердюков заявив, що Росія, НАТО і США не знайшли «взаємоприйнятних рішень».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG