Спеціальні потреби

ФБР арештувало контрактника АНБ, запідозреного у крадіжці комп’ютерних кодів


Агентство національної безпеки США
Агентство національної безпеки США

Згідно з заявою Міністерства юстиції США, ведеться слідство у справі контрактника Агентства національної безпеки, який незаконно зберігав «дуже засекречену інформацію».

Гарольда Томаса Мартіна з міста Ґлен Берні, що у штаті Меріленд, якому 51 роік, було арештовано ще у серпні. У заяві сказано, що він пройшов перевірку на найвищу категорію доступу до таємної інформації.

У заяві не сказано конкретно, про якого роду і кількість викраденої інформації, але згадано про шість документів, «отриманих від розвідки і виготовлених державним агентством у 2014 році».

Після ознайомлення з документами слідчі виявили, що вони належать до категорії «дуже секретно», що означає, що «їх недозволене виявлення, як вважається, могло б завдати надзвичайно серйозну шкоду національній безпеці США».

Газета The New York Times повідомила, що контрактник запідозрений у крадіжці таємного коду АНБ, який уможливлює вхід до комп’ютерних систем урядів таких країн, як Росія, Китай, Іран і Північна Корея. Також повідомлено, що Гарольд Томас Мартін працював у дорадчій фірмі Booz Allen Hamilton.

Поки що невідомо, наскільки ця ситуація близька справи колишнього контрактника АНБ Едварда Сноудена, який у 2013 році вкрав півтора мільйона таємних документів і використав деякі із них для витоку деталів кількох таємних розвідувальних програм. Уряд Сполучених Штатів звинуватив Сноудена у шпигунстві. Якщо його визнали б винним, йому загрожував би 30-річний термін ув’язнення. Проте Сноуден отримав політичний притулок у Росії.

Дивіться також: Хто зможе жорсткіше протистояти агресії Володимира Путіна - сперечалися кандидати у віце-президенти США на теледебатах

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG