Спеціальні потреби

Американський адмірал Маллен відвідав Багдад


Адмірал Майк Маллен
Адмірал Майк Маллен

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США адмірал Майк Маллен мав у понеділок зустріч з прем’єр-міністром Іраку Нурі аль-Малікі. Він привітав іракського лідера з поступом у формуванні нового коаліційного уряду. Адмірпал Маллен також обговорював військові відносини від обома країнами після того, як наступного американські війська залишать Ірак.

За повідомленням інформаційного агентства Ассошіейтед Пресс, американські військові кажуть, що не було дискусій щодо подробиць.

Адмірал Маллен також має відвідати американські військові об’єкти та військові частини останнього року їх планованої місії.

Американські війська мають угоду з іракським урядом про залишення Іраку до кінця 2011 року. Проте міністр оборони США Роберт Ґейтс заявив, що він бере до уваги можливість продовження перебування військ в Іраку навіть після цього терміну, якщо таке буде бажання багдадського уряду.

В суботу Нурі аль-Малікі сказав, що угода залишиться чинною, тому що іракські сили здатні гарантувати безпеку країни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG