Спеціальні потреби

Іракські війська ввійшли до Мосула


Іракські сили спеціального призначення в передмісті Мосула
Іракські сили спеціального призначення в передмісті Мосула

Іракський генерал-майор Самі аль-Аріді заявив, що в рамках наступальної операції з метою звільнення Мосула від бойовиків «Ісламської держави» військові частини спеціального призначення захопили будинок державного телебачення в місті.

Уперше від 2014 року іракські війська ввійшли до міста після наступу на населені пункти навколо Мосула.

Генерал Самі аль-Аріді сказав, що війська ввійшли до району Ґоґджалі у вівторок вранці, де вони натрапили на запеклий опір з боку бойовиків «Ісламської держави».

За його словами, ісламісти встановили в місті бетонні бар’єри, щоб зупинити наступ іракських солдатів.

Перед наступом солдатів позиції «Ісламської держави» в районі Ґоґджалі піддано важкому артилерійському обстрідлу. Джихадисти відповіли керованими антитанковими ракетами і пострілами з ракетних гранатометів.

Прорив стався через два тижні після того, як коаліція іракських і курдських сил, підтримуваних шиїтською міліцією і американською авіацією, розпочала найбільшу від 2003 року військову операцію в країні для звільнення Мосула від ісламських екстремістів.

Дивіться також: Уперше ветерани АТО взяли участь в американському Марафоні морської піхоти

Уперше ветерани АТО взяли участь в американському Марафоні морської піхоти. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG