Спеціальні потреби

Росію не переобрали на другий термін до Ради з прав людини ООН


Представник Росії в ООН Віталій Чуркін
Представник Росії в ООН Віталій Чуркін

Термін членства Росії в Раді ООН закінчується в кінці грудня 2016 року

Росію не переобрали на другий термін до Ради ООН з прав людини. Раніше правозахисні організації закликали виключити Росію зі складу ради.

У п’ятницю 28 листопада на голосуванні щодо нового складу Ради з прав людини ООН, Росія поступилася Хорватії і Угорщині. З 193 країн-членів ООН Угорщина отримала 144 голоси, Хорватія 114, а Росія 112. Членство Росії в раді закінчується в кінці 2016 року. Кожна країна може обиратися до цього органу не більше двох разів поспіль.

Крім Угорщини та Хорватії до Ради з прав людини обрано Сполучені Штати, Єгипет, Руанду, Туніс, Ірак, Японію, Саудівську Аравію, Китай, Південно-Африканську Республіку, Бразилію і Кубу.

Михайло Федотов, голова Ради з прав людини при президенті Росії, висловив жаль у зв’язку з тим, що Росія вибуває з ради ООН. За його словами, підсумки голосування не мають відношення до питання про становище з правами людини в Росії, а стосуються виключно міжнародних відносин.

«Відкидаючи кандидатуру Росії на переобрання до Ради з прав людини, країни ООН надіслали сильний сигнал Кремлю про свою підтримку режимові, який вчинив стільки звірств у Сирії», заявив інформаційному агентству Associated Press директор правозахисної організації Human Rights Watch Луї Шарбоне.

Дивіться також: У чому помиляються «Вашингтонські мрійники» розповів російський опозиціонер Яшин

У чому помиляються "Вашингтонські мрійники" розповів російський опозиціонер Яшин. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:19 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG