Спеціальні потреби

До боротьби проти екстремістів у Малі приєднуються війська інших африканських країн


До центрального району Малі прибув військовий контингент з Буркіна-Фасо. Разом з французькими та малійськими військами він візьме участь у боротьбі з ісламськими екстремістами, які пов’язані з угрупованням аль-Кайда.

Малійські офіційні особи повідомили в четвер, що приблизно 150 солдатів з Буркіна-Фасо прибули до міста Маркала, що розташоване за 250 кілометрів від столиці Малі Бамако.

Кореспондентка Голосу Америки Ідрісса Фолл повідомляє з Бамако, що солдати перебувають неподалік бази, якою користувалися французькі військовослужбовці під час звільнення міста Діабалі. Фолл також повідомила, що в середу французькі сили здійcнили повітряні рейди на позиції ісламських екстремістів в Ансонго, що в східно-центральному районі Малі

Тимчасом частина повстанського угруповання Ансар ад-Дін відокремилась від ісламістського руху і висловила готовність шукати розв’язки кризи в Малі шляхом переговорів.

В оприлюдненій у четвер заяві новий Ісламський рух за Азавад також заявив, що він готовий боротися проти екстремізму.

Повстанці Ансар ад-Дін приєдналися до етнічних туарегів в операції захоплення контролю над північним регіоном Малі, що було відповіддю на державний переворот. Тоді Ансар ад-Дін та інші ісламістські угруповання перебрали повний контроль над регіоном, де вони хотіли запровадити суворі ісламські закони.

Напикінці грудня угруповання Ансар ад-Дін погодилося припинити вогонь з урядом, але опісля скасувало дійсність угоди, кажучи, що уряд не був щирий щодо мирних переговорів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG