Спеціальні потреби

Звільнено вже понад 100 іноземних робітників, викрадених екстремістами в Алжирі


Алжирське державне агентство новин повідомило, що звільнено близько 100 іноземних заручників, яких викрали ісламські екстремісти на енергетичному заводі у східному районі країни. Проте невідома доля ще понад 30 людей.

У найновішому повідомленні, яке посилається на неназване джерело безпеки, сказано, що під час атаки на газовий завод Ін-Аменас екстремісти викрали 132 іноземних робітників.

Згідно з повідомленням, операція алжирських військ на місці продовжується. Спеціальні сили ведуть переговори з екстремістами, які й далі утримують групу заручників. Невідомо також, чи заручників звільнили алжирські солдати, чи викрадачі. Підтвердження цієї інформації із західних джерел немає.

Вважається, що серед заручників є робітники із Сполучених Штатів, Японії, Норвегії, Румунії, Філіппін, Великобританії, Франції, Малайзії та Австрії.

Представники США, Великобританії та інших країн заявили, що вони шукають інформації про розвиток подій на заводі. Вони також висловлюють жаль з приводу того, що Алжир заздалегідь не повідомив їх про планований рейд проти екстремістів.

Прем’єр-міністр Дейвид Камерон заявив британським законодавцям у п’ятницю, що він отримав інформацію від алжирського прем’єр-міністра.

Ісламські екстремісти, які покликаються на зв’язки з аль-Кайдою, заатакували газовий комплекс у середу. Вони заявили, що це відплата за операції французьких військ у Малі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG