Спеціальні потреби

У Литві на виборах перемогла опозиція


У Литві, після парламентських виборів на яких литовці відправили у відставку консервативний уряд країни, у понеділок лідери трьох опозиційних у Литві партій провели зустріч у спробі досягти домовленості, яка може допровадити до створення нової урядової коаліції.

Ці три опозиційні партії отримали трохи більше половини голосів виборців. За результатами голосування, 23% голосів здобула опозиційна Партія праці, соціал-демократи близько 20%, а партія «Порядок і справедливість» – 9%.

Дотепер правляча консервативна партія «Союз Вітчизни» на чолі з прем’єр-міністром Андрюсом Кубілюсом, заручилася підтримкою лише 13% голосів. Кубілюс перебував при владі коли уразила Литву глобальна економічна криза, яка змусила прем’єр-міністра запровадити заходи суворої економіки і вдатися до різки скорочень.

Економічну політику Кубілюса позитивно оцінюють Європейський Союз і Міжнародний валютний фонд.

Через два тижні у Литві відбудеться другий тур голосування, результати якого можуть дещо вплинути на остаточний склад наступного уряду.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG