Спеціальні потреби

Лівія: вибух біля посольства Франції в Тріполі


Посольство Франції у Лівії
Посольство Франції у Лівії
Франція засудила вибух начиненого вибухівкою автомобіля біля свого посольства в Тріполі, називаючи атаку «мерзенним актом».

За офіційними даними, в результаті вибуху, що прогримів рано вранці у вівторок біля посольства в районі Гей Андалус лівійської столиці, були поранені два охоронці. Будівлі дипмісії завдано серйозної шкоди. Лівійський МЗС назвав атаку проявом тероризму.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус пообіцяв зробити все можливе, щоб розшукати організаторів вибуху і притягнути їх до відповідальності.

Він заявив, що мішеннями бомбових нападів стають всі країни, які ведуть боротьбу з тероризмом.

Лівія намагається впоратися з нестабільністю і насильством, що охопили країну після повалення багаторічного диктатора Муаммара Каддафі в кінці 2011 року.

В результаті нападу на консульство США в Бенгазі у вересні минулого року загинули посол США і троє інших американських громадян.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG