Спеціальні потреби

З КНДР надходять нові погрози щодо війни


Північна Корея закликала іноземців залишити Південну Корею, щоб уникнути можливого військового конфлікту. Це - остання з низки погроз Пхеньяна щодо можливості спалаху війни на Корейському півострові.

У вівторок офіційне агентство новин КНДР оприлюднило заяву Азійсько-Тихоокеанського комітету захисту миру в Північній Кореї, в якій влада закликає іноземців-працівників організацій і компаній, як також туристів, «виробити заходи для евакуації з Сеула і Південної Кореї для їхньої безпеки».

Минулого тижня КНДР запропонувала посольствам всіх країн, розташованим у столичному Пхеньяні, евакуювати своїх співробітників.

Тим часом, ніхто з понад 50 тисяч північнокорейських працівників спільного з Південної Кореєю промислового комплексу Кесон у вівторок не прийшов на роботу.

У понеділок високопоставлений північнокорейський чиновник оголосив, що роботу в Кесоні призупинено і звинуватив Південну Корею в перетворенні комплексу в «театр конфронтації».

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе заявила у вівторок, що рішення Пхеньяна відкликати своїх робітників з промислової зони Кесон завдасть шкоди бізнес-репутації КНДР і, що «жодна країна або компанія в світі» не матиме бажання інвестувати в Північну Корею.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG