Спеціальні потреби

Сеул не бачить ознак підготовки КНДР до ядерного випробування


Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що воно не має підтверджень підготовки КНДР до проведення нового ядерного випробування. Однак ця заява йде врозріз з повідомленням іншого міністерства в Сеулі.

Раніше в понеділок міністр у справах об'єднання Рю Гіль Чже, виступаючи в парламенті, повідомив, що є дані про посилення активності на північнокорейському ядерному полігоні Пангірі.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, який сам є громадянином Південної Кореї, закликав Пхеньян утриматися від подальших провокацій. Виступаючи в Гаазі, генеральнийй секретар ООН заявив, що четверте ядерне випробування стане порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

У неділю Кім Чан Су, головний радник з національної безпеки президента Південної Кореї Пак Кин Хе, сказав, що Північна Корея може провести ракетне випробування в середу 10 квітня. Саме до цієї дати влада КНДР запропонувала іноземним дипломатам залишити Пхеньян.

За його словами, реальна мета Північної Кореї - домогтися дипломатичних поступок від Вашингтона і Сеула. У той же час Кім Чан Су підкреслив, що Південна Корея зберігає свою боєздатність на високому рівні - незалежно від того, чи загрози з боку Пхеньяна є «порожньою риторикою» чи ні.

Тим часом, Пхеньян повідомив, що виведе своїх робітників зі спільного з Південною Кореєю промислового комплексу Кесон. Понад 50 000 північних корейців працюють в Кесоні. У понеділок високопоставлений член правлячої в КНДР партії зазначив, що вся робота в промисловій зоні буде призупинена і влада буде рішати, що робити далі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG