Спеціальні потреби

Лі Мен Бак не бачить альтернативи шести-стороннім переговорам


Лі Мен Бак
Лі Мен Бак

Президент Південної Кореї заявив, що ядерну програму КНДР необхідно згорнути до кінця 2011 року. Він зазначив, що реалізація такого плану буде можливою тільки шляхом шести-сторонніх переговорів між Пхеньяном і провідними у регіоні країнами.

Лі Мен Бак зробив таку заяву під час брифінгу у середу у приміщенні Міністерства закордонних справ Південної Кореї. Одначе, неясно чи він тепер відмовляється від своєї попередньої вимоги, що перед відновленням переговорів Пхеньян мусить, насамперед, засвідчити свою непохитну відданість ідеї ядерного роззброєння.

За повідомленнями офіційних осіб, представники Міністерства ознайомили президента Лі із ключовими цілями закордонної політики Південної Кореї на 2011 рік, які передбачають спонукання КНДР до позитивної зміни у своїй поведінці, і підготовку до возз’єднання півострова.

Лі Мен Бак зазначив, що Північна Корея має намір стати великою, впливовою і процвітаючою державою до 2012 року коли вона відзначатиме соту річницю з дня народження її засновника Кім Ір Сена. Саме тому, сказав він, Південній Кореї «слід домогтися згортання» ядерної програми КНДР «наступного року».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG