Спеціальні потреби

Корейські держави досягли поступу у справі зустрічей родин


Міжкорейська зустріч родин
Міжкорейська зустріч родин
Обидві корейські держави завершили угоду про проведення в п’ятницю переговорів у справі зустрічей родин, яких розділила війна на Корейському півострові.

Південна Корея повідомила, що Пхеньян погодився на її пропозицію провести переговори на південнокорейському боці прикордонного села Панмунджом. Уже минули три роки з часу останньої офіційної зустрічі між корейськими родинами, що були розділені в результаті війни у 1950-х роках.

Південнокорейське Міністерство з питань об’єднання також повідомило, що Північна Корея запропонувала в найближчому часі провести розмови про відвідини південними корейцями гірського курорту Кимгансан (Діамантові гори).

Сеул припинив відвідини після вбивства у районі південнокорейського туриста у 2008 році.

Ці розмови – найновіші примирливі жести після кількамісячного напруження між обома суперницькими країнами. Минулого тижня Північна і Південна Корея погодились знову відкрити промислову зону Кесон.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG