Спеціальні потреби

США пропонують винагороду за арешт Джозефа Коні


Сполучені Штати запропонували винагороду на суму до п’яти мільйонів доларів за інформацію, що доведе до арешту угандського повстанського лідера Джозефа Коні та трьох інших африканців, запідозрених у воєнних злочинах.

У середу Коні та його двох помічників включено до програми, що передбачає надання нагороди за арешт осіб, звинувачених у воєнних злочинах.

До програми також включено лідера руандійського повстанського угруповання, яке відоме як «Демократичні сили за визволення Руанди», що базоване у східному районі Конго.

Усіх чотирьох осіб розшукує Міжнародний кримінальний суд, який звинувачує їх у багатьох воєнних злочинах і злочинах проти людства.

Коні та його помічники з так званої Армії опору Господа, звинувачені в імовірному вбивстві та викраденні багатьох тисяч людей у центральноафриканськихз країнах протягом останніх 25 років.

У січні цього року президент Обама підписав законопроект, який дозволяє Сполученим Штатам запропонувати винагороду за арешт осіб, звинувачених Міжнародним кримінальним судом у воєнних злочинах, злочинах проти людства або в геноциді.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG