Спеціальні потреби

Державний секретар США Джон Керрі: Терористи нас не зупинять


У Туреччині, після переговорів з міністром закордонних справ цієї країни Ахметом Давітоґлу, державний секретар США Джон Керрі говорив з репортерами про напад терористів в Афганістані, що стався напередодні.

У суботу у результаті вибуху автомобіля, начиненого вибухівкою, загинула молода співробітниця Держдепартаменту, цивільний контрактник Міністерства оборони та лікар-афганець. Це сталося, коли вони проїжджали повз цього автомобілю з вантажем книг для однієї з афганських шкіл в південній провінції Забуль. Також у результаті ще двох окремих атак в тій же провінції загинули три американські солдати та працюючий в Афганістані американський держслужбовець.

«Ми побачили найгірший прояв тероризму. Але я сподіваюся, що світ уже зрозумів, а якщо ні, то незабаром зрозуміє, що Америка не буде схилятися перед тероризмом. Ми будемо рухатися вперед та продовжувати працювати, аби покращити життя інших людей. Ми ризикуємо власним життям, тому що ми вірмо в те, що можемо дати надію нашим братам та сестрам навколо світу, знаючи, що ми всі поділяємо універсальні людські цінності», - сказав Джон Керрі під час спільної прес-конференції.

Керрі прибув до Туреччини у рамках десятиденного турне країнами Близького Сходу, Європи та Азії. У Туреччині, куди він прибув у неділю, переговори між ним та керівництвом цієї країни зосередяться на пошуках шляхів закінчення громадянської війни в Сирії. Також під час своєї поїздки він зустрінеться з лідерами Палестинської автономії та Ізраїлю, візьме участь у зустрічі Великої вісімки у Великобританії та прибуде до Південної Кореї, Китаю та Японії для переговорів щодо Північної Кореї.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG