Спеціальні потреби

У Йорданії розпочалися переговори щодо створення нового уряду


Маруф аль-Бахіт
Маруф аль-Бахіт

Ново-призначений прем’єр-міністр Йорданії Маруф аль-Бахіт розпочав консультації у справі створення нового уряду в середу, через день після того як король Абдалла дав йому таке доручення.

Бахіт уже зустрівся з головою Сенату Тахером Масрі. Інформаційне агентство Йорданії «Петра» повідомило, що на порядку денному розмов стояло питання потреби урядових реформ. У повідомленні зазначається, що Бахіт пообіцяв запровадити реформи у якнайближчому майбутньому.

У вівторок король Абдалла відправив уряд у відставку після кілька тижнів народних акцій протесту з вимогою політичних змін у Йорданії. Демонстранти складають на уряд відповідальність за високі ціни на пальне і продовольство, як також на повільний темп політичних реформ. Демонстрації у Йорданії подібні до акцій протесту, які призвели до усунення від влади минулого місяця президента Тунісу.

У виданій Королівським палацом у вівторок заяві зазначається, що король Абдалла доручає новому кабінету міністрів «вдатися до практичних і швидких заходів» для запровадження в країні «справжніх політичних реформ».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG