Спеціальні потреби

Японія ввела нові санкції проти Росії


Японія офіційно ввела нові санкції проти Росії у зв'язку з її політикою щодо України.

У вівторок генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосіхіде Суга заявив, що санкції включають заморожування банківських рахунків 40 фізичних та юридичних осіб і двох компаній, які, на думку Токіо, причетні до дестабілізації ситуації в Україні та анексії Росією українського Криму.

Крім того вводиться заборона на імпорт низки товарів з Криму.

За словами Суги, кроки відповідають заходам, прийнятим Євросоюзом і країнами «Великої сімки».

Токіо оголосив про підготовку санкцій минулого тижня, після того як раніше на території України розбився літак авіакомпанії Malaysia Airlines.

Раніше Японія обмежилася лише припиненням двосторонніх переговорів з Росією з деяких питань, і ввела заборону на видачу віз для 23 осіб, імена яких публічно не розголошуються.

У відповідь Москва відклала проведення російсько-японських консультацій з територіальної проблеми та інших питань двосторонніх відносин.

«Дійсно, на цей термін в Москві були заплановані російсько-японські консультації, - заявила заступник директора департаменту інформації і друку МЗС РФ Марія Захарова. - Однак, на тлі ухвалення Токіо чергових антиросійських санкцій проведення такої зустрічі вважаємо недоречним. У цьому зв'язку консультації відкладені. Японська сторона нами проінформована».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Треті партії у США. Експлейнер
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
XS
SM
MD
LG