Спеціальні потреби

Сесія іракського парламенту відстрочена до середини серпня


Шиїтські добровольці приєдналися до іракської армії, щоб боротися проти ІДІЛ
Шиїтські добровольці приєдналися до іракської армії, щоб боротися проти ІДІЛ

Парламент Іраку, який опинився в тупиковій ситуації, вілстрочив наступну сесію до середини серпня після того, як не зміг вирішити питання поділу владою, хоча сили екстремістів наблизились до столиці.

Минулого місяця прем’єр-міністр Нурі аль-Малікі заявив західним лідерам, що новий уряд буде створений на початку липня. Однак у понеділок парламент відстрочив сесію до 12 серпня, надіючись до того часу розв’язати питання, хто займе три найвищі посади в країні.

На виборах у квітні політичний блок аль-Малікі здобув найбільше місць у парламенті, але не більшість. Багато іракських законодавців звинуватили його в тому, що він не приділив достатньої політичної уваги сунітській меншині країни. Він також зігнорував вимоги, щоб не кандидувати втретє на посаду прем’єр-міністра.

Антиурядові сили, пов’язані з угрупованням Ісламська держава Іраку і Леванту, захопили більшість північного і західного Іраку, хоча експерти кажуть, що Багдаду поки що не загрожує негайна небезпека, що повстанці займуть столицю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG