Спеціальні потреби

Бойовики захопили іракське місто на кордоні з Сирією


Каїм
Каїм
Бойовики-суніти захопили іракське місто Каїм на кордоні з Сирією, організувавши збройним прихильникам вільний перехід між країнами.

За повідомленням влади, бойовики з угруповання Ісламська держава Іраку і Леванту (ІДІЛ), яке відкололося від аль-Кайди, захопили Каїм в ніч на суботу після цілого дня важких боїв в п'ятницю.

Інформаційне агентство Associated Press цитує представників влади, які просили не виявляти їхні імена. Вони повідомляють, що в цьому районі люди вільно переходять з Іраку до Сирії і назад.

У суботу тисячі озброєних прихильників шиїтського клірика Моктади аль-Садра пройшли парадом в багдадському районі Садр-Сіті. Вони поклялися боротися з угрупованням ІДІЛ, яке контролює тепер значну частину північного Іраку та наближається до столиці.

У п'ятницю верховний шиїтський аятолла Алі аль-Сістані закликав до створення нового, ефективного уряду, який буде уникати минулих помилок, посиливши цим тиск на прем'єр-міністра Нурі аль-Малікі.

Слова аль-Сістані прозвучали після того, як президент США Барак Обама закликав аль-Малікі розробити план, який враховував би сунітську та курдську меншини в країні. В іншому випадку, зазначив президент США, Іраку загрожує громадянська війна.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG