Спеціальні потреби

Пан Гі Мун закликає до діалогу в Іраку


Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликає прем’єр-міністра Іраку Нурі аль-Малікі відкрити діалог з опонентами в час збільшення насильства із сунітськими екстремістами, які захопили кілька іракських міст.

Пан Гі Мун зробив таку заяву у вівторок в розмові з журналістами у Женеві. Сунітські екстремісти з пов’язнаого з аль-Кайдою угруповання Ісламська держава в Іраку та Леванті погрожують атакувати столицю Іраку Багдад.

Сполучені Штати виключили можливість надіслання бойових частин до Іраку, але президент Барак Обама доручив військовому персоналу із 275 військовослужбовців допомогти у зміцненні безпеки посольства США в Багдаді.

Президент також бере до уваги інші можливості допомогти Іраку, включно з можливістю проведення повітряних ударів проти екстремістів.

Водночас Сполучені Штати беруть до уваги можливість співпраці з Іраном. Однак Пентагон каже, що немає планів увійти у військову співпрацю з іранцями під час будь-яких дій в Іраку.

Тимчасом іракські офіційні особи повідомили, що під час атаки екстремістів на в’язницю в місті Бакуба в понеділок ввечері загинули щонайменше 44 в’язні. Про це стало відомо у вівторок, але повідомлення відрізняються щодо того, хто вбив в’язнів – екстремісти, чи сили безпеки. Працівники моргу заявили, що в’язні загинули від пострілів з близької дистанції у голову або груди.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG