Спеціальні потреби

В Іраку від теракту загинуло щонайменше 115 осіб, а чимало людей отримало поранення


Влада Іраку заявила, що вибух бомби, вчинений терористом-смертником в східній провінції Діяла, забрав життя щонайменше 115 людей і став однією з найкривавіших атак угруповання «Ісламська держава» з часу, як воно встановило контроль над великою частиною Іраку.

Серед жертв вибуху бомби, що знаходилася в автомобілі, є жінки і діти. Вибуховий пристрій був приведений в дію на ринковій площі в місті Хан Бані Саад в п'ятницю. Осколками від вибуху було поранено близько 170 осіб, заявив на умовах анонімності поліцейський, який помітив, що влада заборонила співробітникам правопорядку коментувати ситуацію для ЗМІ.

На площі під час вибуху перебувало безліч людей, що зібралися там для святкування закінчення священного для мусульман місяця Рамадан.

Як повідомляє інформагенція Reuters, вибух був настільки потужним, що обрушив декілька будівель, під уламками яких досі перебувають люди.

Бойовики «Ісламської держави», через соціальні мережі, взяли на себе відповідальність за теракт в цьому переважно шиїтському місті.

XS
SM
MD
LG