Спеціальні потреби

США відправлять в Ірак військових радників


Президент США Барак Обама оголосив про рішення відправити до Іраку ще 450 інструкторів для навчання місцевих військовослужбовців.

За повідомленням Пентагону, черговий етап у зусиллях США допомогти Іраку у його боротьбі з «Ісламською державою» може розпочатися вже через 6 - 8 тижнів.

У середу Білий дім повідомив, що президент Барак Обама, після консультацій з прем’єр-міністром Іраку Гайдером аль-Абаді, прийняв рішення відправити до іракської східної провінції Анбар 450 інструкторів для навчання місцевих військовослужбовців. Рішення відповідає «проханню і бажанню Абаді» про додаткову допомогу – йдеться у повідомленні.

Американці перебуватимуть на військовій базі Аль-Такаддум, яка розташована між Рамаді і Фаллуджою – двома головними містами, які тепер перебувають під контролем ІДІЛ. Вони працюватимуть над зміцненням потенціалу іракських сил, у тому числі бійців місцевих племен, з метою підвищення їхньої здатності планувати та проводити операції проти ІДІЛ у Анбарі.

Крім додаткового контингенту, США також мають надіслати матеріальну допомогу іракському уряду та іншим силам, які борються з «Ісламською державою». Зараз в різних частинах Іраку перебувають 3 100 американських військовослужбовців.

При цьому у повідомленні уточнюється, що американські сили не беруть участі в бойових діях.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG