Спеціальні потреби

ООН: іракські біженці жалкують, що повернулись


Організація УВКБ ООН допомагає біженцям.
Організація УВКБ ООН допомагає біженцям.

Дослідження Об’єднаних Націй вказує на те, що більшість іракців, які повернулись до Багдаду після втечі закордон, шкодують за прийнятя такого рішення.

Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців каже, що 61% опитуваних іракців заявили, що вони жалкують, що повернулись на батьківщину з сусідніх країн. При цьому більшість з них посилаються на економічні труднощі, непевність ситуації та відсутність підставових громадських послуг у Багдаді.

Згідно з дослідженням ООН, четвертина іранців, які повернулись, визнають, що мабуть не хочуть залишитись на постійно в Іраку. Дехто навіть каже, що думає шукати притулку в сусідніх країнах, якщо ситуація в Іраку не поліпшиться.

Управління ООН у справах біженців провело опитування 2,300 іракців, які повернулись до Багдаду поміж 2007-2008 роками. Речниця цього агентства Меліса Флемінґ каже, що багто з колишніх втікачів повідомляють про випадки вибухів, знущань і викрадання дітей в іракській столиці.

За даними УВКБ ООН, від 2003 року – тобто початку війни в Іраку – країну залишило понад 290,000 людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG