Спеціальні потреби

Іран повідомив про поступ на переговорах про ядерну програму


Високопоставлений представник Ірану на ядерні переговори заявив, що Іран та провідні країни світу зробили «добрий поступ» на переговорах про те, як запровадити в життя угоду, що стосується ядерної програми.

Заступник міністра закордонних справ Аббас Аракчі заявив у вівторок, що після того, як у Женеві відбулася зустріч обох сторін, «ще залишаються деякі питання».

Він сказав державним ЗМІ, що ці питання будуть у центрі уваги імовірної зустрічі наступного тижня із заступницею Європейського Союзу з питань закордонної політики Гельґою Шмід.

У листопаді Іран підписав шестимісячну угоду з п’ятьма країнами-постійними представниками Ради Безпеки ООН і Німеччиною про обмеження своєї ядерної діяльності в обмін на пом’якшення деяких санкцій.

Протягом року обидві сторони хочуть досягти довготермінову угоду для запевнення, що Іран не виготовляє ядерної зброї. Міжнародна громадськість, зі свого боку, скасувала б усі санкції проти Ірану, який наполегливо твердить, що його ядерна програма мирного призначення.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG