Спеціальні потреби

У Женеві відновилися переговори між Іраном і шістьма західними країнами


Представники Ірану та шести впливових країн світу мають зустріч у четвер в Женеві, щоб шукати розв’язки багорічного протистояння з приводу іранської ядерної програми.

Дводенні розмови відбуваються після зустрічі минулого місяця, яку обидві сторони охарактеризували як позитивну.

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф, який очолює іранську делегацію, заявив у четвер, що він очікує «серйозних» переговорів і що угода може бути досягнута, якщо цього бажатимуть обидві сторони.

Він зробив таку заяву після ранкової зустрічі з верховним представником Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Катрін Ештон, яка є головою делегації що представляє групу країн, яка включає Сполучені Штати, Великобританію, Китай, Францію, Росію і Німеччину.

Ірак прагне пом’якшення міжнародних санкцій, тоді як шість згаданих країн хочуть запевнення, що Іран не намагається виготовити ядерної зброї.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG