Спеціальні потреби

Переговори у питанні ядерної програми Ірану продовжуватимуться


Представники Ірану та шести провідних країн світу матимуть зустріч через три тижні, щоб продовжувати те, що всі сторони називають «конкретними» переговорами про врегулювання проблеми ядерної програми Ірану.

До того часу ядерні, наукові та інші експерти докладатимуть зусиль для звуження різниць у поглядах, які протягом понад десятиліття були причиною протистояння з Іраном.

Сполучені Штати, Росія, Росія, Китай, Франція і Німеччина хочуть, щоб Іран дав докази, що він не працює над виготовленням ядерної зброї, тоді як Тегеран хоче пом’якшення міжнародних санкцій. Ці санкції були накладені та Іран, щоб змусити його припинити процес збагачення урану.

Після двох днів переговорів у Женеві міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф у висловив надію, що чергові переговори будуть початком нового етапу – за його словами – у «непотрібній кризі».

Представник Білого дому Джей Карні заявив, що женевські переговори продемонстрували «рівень серйозності та суттєвості», яких не бачено раніше».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG