Спеціальні потреби

У Женеві розпочались переговори щодо ядерної програми Ірану


На перших з часу обрання нового іранського президента ядерних переговорах між Іраном та «шісткою» міжнародних посередників, Тегеран представив нові пропозиції щодо врегулювання ситуації.

Переговори відбуваються у закритому режимі і завершаться 16 жовтня.

Сполучені Штати, Росія, Китай, Франція, Великобританія і Німеччина хочуть, щоб Іран засвідчив, що країна не виготовляє ядерну зброю. Іран домагається пом’якшення міжнародних санкцій, проголошених проти країни у відповідь на її відмову припинити збагачення урану.

Речник верховного комісара ЄС із зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон, Майкл Менн, заявив, що він поки що не знає деталей пропонованого Тегераном плану, проте зазначив, що так звана група 5+1 сподівається в ході дводенної женевської зустрічі отримати від Ірану відповідь на свої пропозиції з ядерної проблеми, які група висунула на попередньому раунді переговорів півроку тому в Алмати.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG