Спеціальні потреби

Іран відкрив дві нові копальні руди урану


Іран повідомив про відкриття двох копалень урану та заводу виробництва концентрату урану, відомого як «жовтий кейк», у провінції Язд.

Державні засоби масової інформації повідомили у віторок, що руда урану з копалень буде перероблена на «жовтий кейк», з якого отримується уран для збагачення і використання як ядерне паливо.

Іран заявив, що ці установки можуть постачити до 60 тон «жовтого кейку» на рік. Повідомлення в цій справі зроблено в час, коли в Ірані відзначається Національний день ядерної технології.

У численних резолюціях Рада Безпеки ООН висувала вимогу, щоб Іран припинив весь процес збагачення урану і дав інспекторам ООН доступ до своїх ядерних об’єктів. Кілька країн, включно із Сполученими Штатами, наклали додаткові санкції, щоб чинити тиск на Іран. Це відбувається серед запідозрення, що Іран працює над виготовленням ядерної зброї.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG