Спеціальні потреби

В Алмати відновляться переговори в справі іранської ядерної програми


Представники п’яти країн, постійних членів Ради Безпеки ООН, а також Німеччини, в п’ятницю відбувають до столиці Казахстану Алмати на переговори в справі ядерної програми Ірану.

Представники західних країн розраховують на те, що Тегеран позитивно зареагує на їх найновішу пропозицію, висунуту на першому раунді переговорів в лютому, коли ці країни повідомили про можливість пом’якшення деяких міжнародних санкцій. В заміну на це Іран мав би припинити збагачення урану, який може бути використаний для виготовлення ядерної зброї.

У вівторок державний секретар США Джон Керрі закликав Іран дати докази, що його ядерна програма мирного призначення і тим самим повернутися до громади країн, щоб вийти з міжнародної ізоляції.

Країни Заходу та Ізраїль кажуть, що Іран поволі наближається до моменту, коли зможе виготовити ядерну зброю. За нинішніми приблизними підрахунками, Ірану потрібен приблизно один рік, щоб досягти таких можливостей.

Президент Барак Обама повторно застерігав, що Вашингтон «зробить усе можливе, щоб унеможливити Тегерану виготовлення найбільш нищівної у світі зброї».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG