Спеціальні потреби

Експерти МАГАТЕ не змогли відвідати іранського таємного об’єкту


На іранському ядерному об’єкті
На іранському ядерному об’єкті

Головний інспектор Міжнародного агентства з атомної енергії Герман Некертс заявив, що протягом дводенних відвідин Ірану його група не змогла побувати на головному військовому об’єкті без ранішої згоди з боку Тегерана.

Таку заяву Некертс зробив у середу у Відні після повернення – згідно з заявою МАГАТЕ – із «незадовільних розмов» з іранськими офіційними особами.

Він сказав, що наступні кроки МАГАТЕ будуть визначені після того, як експерти передадуть звіт голові установи і Раді керуючих, яка має мати засідання на початку наступного місяця.

В оприлюдненій у середу заяві МАГАТЕ, яке є установою ООН, сказано, що Іран відкинув прохання експертів відвідати комплекс Парчин неподалік Тегерана, на якому, як гадають, розташована таємна підземна ядерна установка. Як сказано, Іран відмовив у подібному прохання групі МАГАТЕ під час візиту наприкінці січня.

Тимчасом верховний лідер Ірану аятола Хаменеї заявив, що праця в галузі ядерної програми продовжуватиметься і що його країна не намагається виготовити ядерну зброю. Він додав, що санкції і «тиск» не матимуть впливу на Іран.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG