Спеціальні потреби

У Нью-Йорку стартував Тиждень Інтернету


У понеділок у Нью-Йорку стартував Тиждень Інтернету – унікальна серія із сотень конференцій, вечірок, презентацій, присвячена ролі інформаційних технологій в житті мешканців одного із найдинамічніших міст планети. Про справді відкритий та сучасний характер події можна судити вже з того, що організувати власну подію в рамках Тижня Інтернету може будь-який стартап та приватна особа, а користувачі Твіттера отримують, знижку при купівлі квитка на всі події Інтернет тижня, якщо розкажуть на своєму блозі, що ідуть на фестиваль.

Томас Стімпсон – маркетолог. На Тижні Інтернету він прагне дізнатись про останні новинки у сфері IT. На роботі та у звичайному побуті він практично не розлучний з ноутбуком та планшетом:

«З тих пір, як я придбав iPad, я став переглядати дуже багато відео. З планшетом дуже зручно та просто ритися в Youtube у транспорті, вдома у кріслі, чи в ліжку».

За словами Стімпсона купівля нового пристрою змінила і те, які він дізнається про новини:

«Я значно менше відвідую сайти новин, чи портали, тому що ту ж саму інформацію тепер читаю на Твіттері з мобільного телефону. Якщо у мене є вільна хвилинка – я заходжу на Твіттер та переглядаю повідомлення».

Щоб привернути та утримати увагу таких людей, як Стімпсон, ЗМІ та новинні організації докладають чималих зусиль. Мелісса Лафсі, редактор iPad-версії журналу «Newsweek» каже, що зацікавити читача може лише виключна якість матеріалів:

«Наше завдання – запропонувати читачу фантастичну суміш з редакційних матеріалів, ексклюзивних репортажів, якісних фотографій та цікавих інтерактивів. Лише так ми можемо утримати його з нами».

Але Стімпсон не дуже і потребує редакційної поради, щоб вирішувати, що як та коли він буде читати, дивитись, чи слухати:

«Мені подобається, що тепер все, що мене цікавить, доступне в одному місці, і мені не треба окремо шукати новини мистецтва, а окремо – ідеї, як цікаво провести відпустку».

Технологія також кидає виклик традиційному телебаченню. Тепер виробники пропонують моделі, які поєднують функції традиційного телевізора та комп’ютера. Джордж Расінскі, працює на «LG Electronics» – одного з таких виробників:

«Ми робимо все, щоб наші пристрої забезпечували легкий пошук того, що цікаве користувачу. Візьмемо, наприклад, функцію голосового пошуку. Назву шоу, яке вас цікавить, ви тепер можете ввести як з клавіатури, так і просто назвати вголос».

Сучасні технології, пристрої та програми дають нечувану раніше легкість роботи із інформацією. Втім під час Тижня Інтернет у Нью-Йорку, більше 500 технологічних компаній намагаються не лише якомога вигідніше представити свої товари, але і відчути, що власне потрібне людям та як вони користуються технологіями насправді.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG